Jdi na obsah Jdi na menu

ARCHIV

Příspěvky

den 5

22. 3. 2020

Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

Den 4

19. 3. 2020

Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

Den 3

18. 3. 2020

Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

Den 2

17. 3. 2020

Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

den 1

16. 3. 2020

Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

Výzva a domácí tréninky: #vratimselepsi

16. 3. 2020

Výzva a domácí tréninky: #vratimselepsi

Každý basketbalista to zná. Uklidit míč na měsíc pod stůl, složit si dres do skříně a boty hodit co nejdál do botníku? To přece nejde! A co ve chvíli, kdy to všechno má být na měsíc? Naprosto nepředstavitelné! Česká basketbalová federace proto přichází s projektem Basketball never stops aneb #vratimselepsi.

 

Vycházíme z přesvědčení, že dětem bude basketbal chybět. Řada klubů totiž na základě zdravotního vývoje a opatření vlády České republiky přerušila svou činnost. Děti navíc nemohou ani chodit do školy, a tak se nabízí připravit pro ně aktivitu, která je zabaví a navíc jim pomůže vylepšit své basketbalové dovednosti. A pomozme si úpravou starého úsloví – když nemohou děti za basketbalem, musí basketbal za dětmi.

 

Jak to bude fungovat

Na sociálních sítích @ceskybasketbal bude počínaje pondělkem 16. března každý pracovní den zveřejněno jedno video se sérií cvičení ve dvou stupních obtížnosti. Cvičení budou připravena tak, aby se dala provozovat za běžných podmínek a s běžnými pomůckami, které každý z nás najde doma.

 

Každé série cvičení bude zaměřena na něco jiného, přičemž páteční cvičení bude z celého týdne tím nejtěžším. Právě takové cvičení bude možné nahrát a sdílet pod příspěvkem na sociálních sítích Český basketbal. Pro ty, kteří dovednost zvládnou čeká slosování o zajímavé ceny.

 

Je nutné se posilnit

Trénink vyčerpává, a tak bude potřeba doplnit síly. S tím nám pomůže výživová specialistka Zuzana Pavelková Šafářová. Ta sestavuje mimo jiné jídelníček i národním týmům. Připraví si pro vás recepty, které jsou jednoduché na přípravu, a tak je zvládnete sami doma bez velké asistence rodičů. Recepty na další týden budeme zveřejňovat vždy v neděli počínaje koncem prvního týdne.

 

Trénovat se vyplatí

Kdo z basketbalistů by se nechtěl ve svém oblíbeném sportu zdokonalovat, že? Pro ty, kteří zvládnou páteční výzvu v podobě nejtěžšího týdenního cvičení, jsme si připravili možnost zasoutěžit o ceny. Celkem hrajeme o:

8x dvě VIP vstupenky na listopadové utkání kvalifikace EuroBasket 2021 proti Belgii

8x voucher na odběr z oficiálního fanshopu v hodnotě 750 Kč

8x dárkové předměty od České basketbalové federace

 

Hlavní motivací by však měla zůstat vidina, že až se znovu otevřou brány tělocvičen, přijdete na palubovku a budete si moct říct – VRÁTIL(A) JSEM SE LEPŠÍ.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

Soutěže ČBF jsou přerušeny

12. 3. 2020

Soutěže ČBF jsou přerušeny

Česká basketbalová federace byla na základě vývoje zdravotní situace v ČR a dalších opatření vlády nucena přistoupit ke kroku, kdy ode dneška dočasně přerušuje všechny soutěže ČBF, včetně Kooperativa NBL Renomia ŽBL. Toto rozhodnutí platí do odvolání stavu nouze.

 

„Na základě rozhodnutí vlády České republiky musíme reagovat. V tuto chvíli jsou obě nejvyšší soutěže s okamžitou platností přerušeny. Pracujeme na scénářích, za jakých podmínek by bylo možné v případě pozitivního vývoje pokračovat po odvolání stavu nouze. Další možné scénáře budeme konzultovat společně s kluby. Veřejnost budeme o dalších krocích informovat,“ řekl sportovní ředitel mužské i ženské ligy Zdeněk Ringsmuth.

 

Stejně jsou na tom i všechny nižší a mládežnické soutěže. Ty jsou na základě dnešního vládního usnesení rovněž přerušeny. O jejich dalším osudu se rozhodne v následujících dnech. Česká basketbalová federace připraví možné scénáře, za jakých podmínek by se daly soutěže dohrát po uplynutí třicetidenního opatření i pro případ, že budou opatření prodloužena. O stejný krok žádá ČBF také jednotlivé Oblasti.

 

O dalších krocích bude Česká basketbalová federace informovat své kluby přímo a zároveň bude postup zveřejňovat na svých komunikačních kanálech

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

Nové záložky

11. 2. 2020

Vytvořeny nové záložky NRL U-15 a NRL U-17 pro články k zápasům U-15 a U-17, obsahující dále body i výsledky. tr. R. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

foto vánoční večírek

4. 1. 2020

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

PŘÍSPĚVKY na rok 2020

4. 1. 2020

Příspěvky na rok 2020 budou ve výši 600,- Kč pro minižákyně a dorostenky do 18 let pro ženy platí  800,- Kč. Částky můžete platit trenérům i ve 2 etapách - do 15.2.2020  400,- Kč (ženy 600,-) a zbývající výši příspěvku uhradit do 30.9.2020.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV