Jdi na obsah Jdi na menu

ARCHIV

Příspěvky

foto - ženy - Sokol Šlapanice

11. 4. 2018

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

výsledky U15 a žen

11. 4. 2018

nadregionální soutěž U15 
 TJ Sokol Lanžhot - TJ Sokol Kobylí
1. zápas 68:28 - Hůrská K. 17b, Novosadová A. 14b, Bačová A. a Vačkářová B.  10b,
2. zápas 55:28 - Novosadová A. 20b, Bačová A. 12b, Vačkářová B. 9b,
 
 BK TJ Spartak Uh. Brod  - TJ Sokol Lanžhot
1. zápas 63:42 -  Hůrská K. 18b,. 12b, Bačová A. a Vačkářová B. 5b,
2. zápas 57:36 - Hůrská K. 12b, Bačová A. 10b, Novosadová A.  5b,
 
 
ženy OP I 
 TJ Sokol Lanžhot  - Univerzita Brno  36 : 50
Štáhlová L. 12b, Poláčková S. 11b, Šubíková K. 6b,

  

 TJ Sokol Lanžhot - Sokol Šlapanice  44:74

 Štáhlová L. 20b, Poláčková S. 11b, Šestáková L. 7b.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

foto U12 - KP Brno

5. 4. 2018

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

foto ženy - Univerzita Brno

5. 4. 2018

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

foto U15 - Sokol Kobylí

5. 4. 2018

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

MINI U-12 , Blansko

5. 4. 2018

Hráčky kategorie U 12, TJ Sokola Lanžhot v neděli 8.4.2018, zajížděly na hřiště soupeřek do Blanska, kde se jim v posledním mistrovském utkání podařilo vyhrát.

Stává se to již asi tradicí, že úvod utkání nám nevychází. Nesoustředěnost a marnost v zakončení nám opět nedovolovaly hrát jednoduše a uvolněně, tak jak bychom chtěli. Naopak nervozita a hrubé chyby nás provázely celý začátek zápasu a podtrhávaly sebevědomí hráček, které pak nejsou schopny nic vymyslet. Soupeř naše chyby trestal a úvodní část jsme prohráli 9:3. Už jen to bodové skóre - 3 bodů za osm minut hry, bylo hrozné a ještě zvýrazňovalo naše trápení. Druhá pětka se snažila bránit a prosazovat se proti dvěma velmi dobře hrajícím hráčkám, které obstaraly většinu bodů domácího týmu, ale i druhá sestava svou čtvrtinu prohrála a to 19:9. V poločase tak bylo skóre 21:12. Ve druhé půli došlo ke zlepšení obrany první formace, ale pokračovalo trápení v útoku, holky proměnily pouze dva koše a svou čtvrtinu hrály 3:4. Poslední čtvrtina se podařila nejlépe, holky pomalu získávaly sebedůvěru a podařilo se jim velmi dobře zahrát v obraně. I přes zlepšení ve hře jsme první utkání prohráli 32 : 28. Laďka 11b, Eliška 6b, Kája 5b, Maruška 4b, Renča 2b.

Do druhého utkání jsme nastoupili o něco málo lépe soustředěnější, holky nedělaly tolik chyb, ale velmi mě mrzela slabá až laxní obrana některých útočných akcí soupeřek. Naše hráčky ještě neumí pracovat se svými osobními chybami a v obraně jsou pak moc benevolentní a málo agresivní.  První čtvrtina 9:5. Ve druhé čtvrtině se již holkám dařilo snad už vše, byly vidět pěkné přechody do rychlého protiútoku, nahrávka na volnou hráčku i herní kombinace hoď a běž. Z této části hry jsem měl velmi dobrý pocit a i ostatní holky se herně chytly. V polovině utkání jsme vedli 19:23. Ve třetí části hry se první formaci podařilo dobře bránit a konečně se prosazovaly i bodově. Za tuto čtvrtinu první „pětka“ proměnila stejný počet bodů, jako za všechny předchozí části hry, ve které nastoupila, a pokračovalo z toho vedení 30 : 35. V posledním dějství se již hodně střídalo, bylo vidět, že soupeřkám docházejí síly, které jim chyběly k obratu, naše hráčky se do hry naopak těšily a chtěly hrát. Poslední čtvrtinu jsme vyhráli 11:14 a v konečném skóre pak vyhráli 41:49. Laďka 22b, Kája 6b, Eliška 6b, Anička 4b, Nelča 3b, Nikča, Renča a Maruška 2b.

Děkuji všem hráčkám za sezónu 2017/2018 ve které jsme obsadili pěkné 4. místo a těším se na sezónu další.  Dále děkuji rodičům, kteří nás podporovali fanděním při domácích utkáních, a s velkým díky rovněž děkuji rodičům, kteří nám pomáhají s dopravou na venkovní zápasy, moc si toho vážím.

Díky tr. R.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

MINI U-12 - Lanžhot - KP Brno

23. 3. 2018

U-12 Lanžhot – KP Brno

V sobotu 24.3.2018 odehrály hráčky týmu U-12 poslední domácí zápasy s družstvem KP Brno. Brněnský tým přijel do Lanžhota v silnější sestavě, než se kterou jsme se střetli při utkání na jejich hřišti, kde se nám podařilo soupeře jednou porazit.  Pro domácí tým TJ Sokol Lanžhot to byl však v sobotu opět další smutný dvoj zápas, jelikož jsme v posledních šesti zápasech pokaždé prohráli. Pokud chceme dosáhnout na vyšší příčky v tabulce, musíme začít porážet i některé lepší týmy, jako Brno-Žabiny, KP Brno či Olomouc, to se nám však letos nepodařilo a pravděpodobně se v této sezóně usadíme až na čtvrté pozici.

K samotným zápasům jen několik postřehů. Hrát mistrovské utkání s týmem z první  „trojky“  bez tréninků a doufat v dobrý výsledek je alibizmus. Přesně tento příběh se v sobotu odehrál, holky bojovaly samy se sebou, nedokázaly proměnit jednoduché koše v situacích, kdy je nikdo nebránil. Přehazovaly z podkoše ze všech stran, mizerné trestné hody a opět neřešitelný problém vyhození z autu a uvolnění se pro míč.  Tyto všechny nedostatky se v sobotu na hřišti bohužel sešly a byly z toho jen další prohry.  Důvod bych hledal v počtu hráček, které byly schopny za poslední měsíc trénovat, tři + trenér je moc málo. Doufám, že Velikonoční turnaj v Trnavě nám pomůže v herní absenci a důstojně dohrajeme soutěž.

Bodově v prvním utkání 29 : 53. Maruška 9b, Anička 5b,Terezka Uhr. 4b, Laďka 3b, Kája 2b, Renča 2b, Nikča 2b. Druhé utkání 42 : 58. Kája 7b, Maruška 6b, Eliška 6b, Nikča 6b, Laďka 5b, Terezka Uhr. 4b, Renča 4b, Anička 3b.  tr. R.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

U -12 - Blansko 10.3.2018

5. 3. 2018

Vzhledem k tomu, že je velká marodka a na tréninky chodí jen tři hráčky, budeme žádat o odložení sobotního utkání v Blansku 10.3.2018. Proto všechny snahy k tomuto termínu ruším. tr. R. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

U - 12 - Blansko

1. 3. 2018

Prosím všechny hráčky i ty které mají lehké zdravotní komplikace, aby se v pondělí 5.3.2018 dostavily na trénink. V pátek byly pouze tři hráčky, potřebuji zjistit zda jsme schopní odjet v sobotu do Blanska. Případě prosím rodiče o zprávu děkuji. 

Hráčky týmu U - 12 sehrají dne 10.3.2018 mistrovská utkání na hřišti BK Blansko, první utkání v 9:00 hod. Sraz u haly TJ Sokol Lanžhot bude v 7:00 hod. Prosím rodiče o info. k možným řidičům ( tr. + 2). Děkuji tr. R. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV

MINI U-12 , Lanžhot x Kyjov - Olomouc

21. 2. 2018

MINI U-12  - Kyjov, Olomouc

Víkend plný basketbalu absolvovaly hráčky mladších minižákyň kategorie U-12 o uplynulém víkendu 24.-25.2.2018. Sobotní utkání se soupeřkami z týmu Jiskra Kyjov a v neděli s OSK Olomouc. Kdo se na holky přišel podívat v sobotu, viděl dvě vysoké výhry, a kdo v neděli, tak naopak dvě naše prohry.

V týmu stále postrádáme pro nemoc či zranění Karolínu, Nelu, Emily a Laďku, v neděli pak chyběla i Anička, která jela se školou na hory. Ve zbytku soutěže máme odehrát ještě dvě poslední kola, tak snad soutěž dohrajeme alespoň v deseti jako v neděli L .

Sobota:

Kyjov – první utkání velmi dobře rozehrála úvodní sestava, ve které hrála Maruška, Eliška, Nikča, Nina a Terezka Uh., sestava, která soupeřkám nadělila za své dvě části 36 bodů a pouze 5 bodů obdržela. Pochvala všem hráčkám. Druhá pětka Anička, Verča, Terka Kr., Adélka, Renča (střídající Míša s Kačkou) si vedla také dobře, jen jejich hra postrádala větší klid. Holky hrály trochu splašeně, ale rovněž zaslouží pochvalu. První utkání a výhra 59:27. Bodově – Anička 12b, Maruška 12b, Nicol 12b, Adélka 9b, Terezka Uh. 6b, Eliška 4b, Nina a Terezka Kr. 2b. 

Kyjov – ve druhém utkání opět velmi dobře zahrála úvodní sestava, ve které je potřeba vyzvednout výkon Marušky (kéž by tak dokázala hrát v každém zápase), která byla u všeho podstatného v obraně i v útoku. Holky ve svých částech hry nad soupeřkami dominovaly a vyhrály je ve skóre 35:8. Druhá pětka zahrála rovněž velmi dobře, škoda jen velkého množství neproměněných střeleckých pokusů z jednoduchého zakončení. V této sestavě bych vyzvedl výkon Adélky, která nejenže měla dobrý driblink a nájezdy 1/1, ale dokázala i krásně přihrát k zakončení spoluhráčkám. Druhý zápas a výhra 63:23. Bodově – Maruška 18b, Adélka 9b, Terezka Uh. 8b, Eliška, Terezka Kr. a Nikča po 6b, Renča 4b, Anička 2b, a Kačka 1b za úspěšný trestný hod.

Neděle:

Olomouc - jen pro informaci uvádím, že soupeřky z Olomouce, přijely v neděli do Lanžhota se sestavou r. 2007, tedy s hráčkami o rok i dva mladšími. Nevím, zda to bylo tím, že nám chyběla Laďka, Anička a ostatní hráčky, jelikož jsme nemohly ve hře kvalitně střídat a holky byly unavené. Přece jen jsme hrály i předešlý víkend v Brně a druhý dvojzápas v neděli byl už moc, nebo to byla souhra více faktorů. Z nedělního výkonu jsem však zklamaný, holky nestíhaly fyzicky, u všeho byly pozdě, nezvládaly doskok pod vlastním košem, v útoku nebyly dominantní, ztrácely moc míčů z přihrávek a ve druhém zápase jsme podlehli i nepřesvědčivému výkonu rozhodčích a přestali se na hru soustředit. Mrzí mě, že jsme ze dvou utkání nedokázaly vyhrát ani jednu jedinou čtvrtinu.

Z nedělního utkání uvedu jen výsledky, protože až na pár momentů, kdy holky sehrály nacvičený útok, tzv. hoď a běž, ze kterého padl koš, jsme se víc trápili, než měli radost ze hry. Soupeřky byly rychlejší, hrály v útoku jednoduše 1/1 a v obraně pak byly agresivní (někdy až na hraně či za ní) a nedovolovaly našim hráčkám moc prostoru. Přiznám se, že já i holky jsme byli z nedělního pískání rozhodčích rozladění. Nám nešla hra a rozhodčím pískání, nějak se to bohužel sešlo najednou. Propříště jsme alespoň ponaučeni, abychom neřešili hru soupeře ani výkon rozhodčích, ale věnovali se jen naší hře.

V prvním utkání prohra 44:65. Bodově Eliška 8b, Terezka Uh. 8b, Verča 7b, Maruška a Renča 6b, Adélka 5b, Nikča 4.

Ve druhém utkání prohra 46:79. Bodově Eliška 16b, Renča 10b, Adélka 8b, Terezka Uh. 4b, Terezka Kr. 2b, Nikča 2b, Míša a Maruša také 2b.

!!! Z posledních třech zápasů nemáme ani jednu fotku, budeme muset zaměstnat nějakého fotografa J !!!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: ARCHIV