Jdi na obsah Jdi na menu

MINI: Jak to všechno začalo

7. 10. 2008

Jak to všechno začalo.

 


Ženský (žákovský) basket v Lanžhotě má svou historii. A tak v roce 2006 byla otevřena další přípravka. Bylo nás asi pět. Jen jedna pětka a tak se čekalo a pomalu přibývaly další holky. Ale pořád žádná sláva. Naše paní trenérka Hloušková řekla, že dokud nebude alespoň 20 děvčat, tak závodně hrávat nebudeme. Ještě na začátku roku 2008 nás chodilo +/- 10. Někdo přišel a někdo zase odešel. Tréninky byly 2x týdně. Spíš to byla taková sranda, protahování, běhání, házení míčem, ale časem taky už dribling a třeba i takový dvojtakt (ikdyž ten některým z nás dělá problém i teď). Situace se změnila v srpnu 2008, kdy jsem měly tréninky na otevřeném hřišti v areálu u haly. Byly jsme na očích a najednou nás bylo dost. Jelikož Lanžhot je malé město (myslím, že v oblastním přeboru nejmenší), máme tu i holky „přespolní“. Dojíždějí z Kostic, Tvrdonic, Hrušek, Břeclavi, Velkých Bílovic, Moravského Žižkova, … Cestování jim zabere hodně času, protože od září máme trénink 3x týdně, ale bez nich bychom těžko družstvo poskládaly. Kapitánkou byla zvolena Lucka Tesárková a její zastupkyní Sába Poláčková.


A pak to přišlo,  1. ZÁPAS. Moc jsme se těšily, to jsme nevěděly co nás čeká. Teda nějakou představu asi každá z nás měla, ale ... 

5.10.2008 dvojzápas "Hvězdičky" SLAVIA MBA Kroměříž. Byl to supr pocit nastoupit na palubovku a zakřičet si zdar, zdar, zdar. A pak jsem si prošly křest peklem. Hvězdičky opravdu zářily a my jen zíraly. Na ně, jak hrají … na rozhodčího, co píská    na trenérku, co na nás volá … ale asi nejvíc na časomíru, kdy už bude konec. Najednou jsme zjistily, že se musíme ještě hodně, hodně, hodně učit. To, co na tréninku vypadalo tak jednoduše, je v zápase úpně o něčem jiném. Na nic jsme neměly čas, hodně kazily a za půlku se v první zápase moc nedostaly. Závěrečný klakson 0:113. Druhý zápas dopadl trochu líp 3:105. Naše první tři body. Historicky první koš po asistenci Míši Trčkové dala Terka Čapková. Bod z trestného hodu přidala Jana Jáhnová.


Je to naše první sezóna a tak to podle toho i vypadá. Vždyť některé z nás trénují jen chvíli, ale my se zlepšíme.

#9 a #15