Jdi na obsah Jdi na menu

Májový turnaj - 1. místo

29. 5. 2010

ObrazekMájový turnaj mini-žáků

Podolí 29.5.2010

 

1. Místo

 

 

V sobotu 29.5.2010 jsme se zúčastnily Májového turnaje minižáků v Podolí a zaslouženě jsme po třech výhrách obsadily 1. místo. Ve všech zápasech jsme předčily soupeře v útoku i obraně. Dále se nám podařilo vyhrát i obě dovednostní soutěže a Míša se stala s 58 body nejlepší střelkyní turnaje a to ještě Amča byla 3. a Viky 4. =)

 

Turnaj:

Zápasy se hrály na 4x6 min čistého času.V prvním zápase nejprve chlapci Sokola Podolí porazili Baník Ratíškovice.

Ve druhém zápase jsme se utkaly se smíšeným družstvem Jiskry Kyjov a na rozdíl od nedávného zápasu na TUTA CUPu se nám vydařil vstup do utkání. Naše 1. pětka přišpendlila Kyjov na jeho obrané polovině a poprvé dovolila soupeři skorovat až za stavu 10:0.  Obě naše pětky příkladně bojovaly a náskok postupně narůstal ke konečnému výsledku 47:15.

Pak jsme nastoupily proti Baníku Ratíškovice. Na straně Baníku byla díky dvěma pivotkám výšková převaha a Baník se ujal vedení v zápase, ale o výsledku rozhodla větší zkušenost a sehranost našich děvčat. Už v poločase nebylo o vítězi pochyb. Hraly jsme krásný kolektivní basketbal a porazily Baník 51:18. Ale musíme uznat, že od posledního našeho utkání udělaly holky z Ratěk velký pokrok a bude škoda pokud se nepřihlásí v příští sezóně do OP.

Velmi dramatický a emotivní byl zápas mezi Kyjovem a Podolím a to i díky výkonu rozhodčích, kteří se nechali strhnout bouřlivou atmosférou v hale a jejich výkon se při nejlepší vůli nedá označit jako nestranný. Jiskřilo se i mezi domácími fanoušky a fanoušky Jiskry. Nakonec přeci jen Jiskra vyhrála o jeden bod, když v posledních sekundách prokázala Terka Kochová pevné nervy a proměnila oba trestné hody. Kluci z Podolí už nedokázali košem odpovědět.

Duel Ratíškovice - Kyjov byl až do poloviny vyrovnaný, ale v druhé polovině zápasu bylo vidět, že družstvo Kyjova má více fyzických sil a větší vůli po vítězství.

V posledním zápase jsme nastoupily proti domácím. Díky předešlým výsledkům jsme si mohly dovolit luxusní prohru o 30 bodů a přesto vyhrát celý turnaj. Pan trenér Maruška v reakci na sestavu Podolí prohodil naše pětky. Chvíli nám sice trvalo než jsme se dostaly po dlouhé pauze do zápasu a prohrávaly jsme 0:4. Ale do konce čtvrtiny jsme otočily na 9:4. Druhá čtvrtina byla ukázková 24:0 a poločasové vedení 33:4. V druhém poločase se zápas jen dohrával. Byly vidět krásné akce našich holek, kterým zatleskali i domácí příznivci. Konečný výslekdek 57:16.

Turnaj jsme vyhrály zaslouženě. Prezentovaly jsme se výbornou obranou a chytrou hrou v útoku, kdy jsme díky rychlým protiútokům zaznamenaly lehké body. Při postupném protiútoku jsme  zbytečně nezahušťovaly podkošový prostor a hledaly přihrávkami po perimetru volnou spoluhráčku. Často se nám podařilo přihrávkou na slabou stranu překvapit soupeře a pohodlně skorovat. Všechny holky zaslouží pochvalu za bojovnost, přístup k zápasům, kolektivní výkon a vzájemné povzbuzování na palubovce.

 

Naše zápasy:

Sokol Lanžhot - Jiskra Kyjov 47:15

Sokol Lanžhot - Baník Ratíškovice 51:18

Sokol Lanžhot - Sokol Podolí 57:16

 

Konečné pořadí:

1. Sokol Lanžhot,  155:49,  6b

2. Jiskra Kyjov, 93:112,  5b

3. Sokol Podolí, 84: 108, 4b

4. Baník Ratíškovice, 77:140, 3b

 

Naše střelkyně:

Míša 58, Amča 29, Viky 26, Lea a Gabča 13, Anička 12, MiniMíša 4

  

  

Informace o dovednostních soutěžích:

4x 10 TH: jedná se o soutěž týmů. Z každého týmu trenér určí čtyři zástupce(nejlepší střelce trestných hodů), kteří mají za úkol vstřelit co nejvíce trestných hodů z deseti pokusů. Vstřelené trestné hody se sčítají, vyhrává tým, který promění nejvíce trestných hodů.

Královská disciplína: Jde o soutěž pěti členných družstev (z každého týmu 5 zástupců). Úkolem každého jedince je se dostat pomocí driblinku k protějšímu koši a dvojtaktem zakončit. V případě, že hráč nepromění střelbu z dvojtaktu, musí hráč střílet z "malé šestky"(z čárkovaného oblouku) dokud nepromění střelu. Následuje doskok a opět pomocí driblinku se musí hráč dostat na protější koš, kde střílí stejným způsobem. Po úspěšné střelbě hráč musí doskočit a přihrát již připravenému hráči, za koncovou čarou. Celá soutěž končí, jakmile poslední pátý hráč promění svoji druhou střelu, tím je zastaven čas. Družstvo, které tuto činnost provede co nejrychleji zvítězí. Hráči startují za koncovou čarou.