Jdi na obsah Jdi na menu

SOUSTŘEDĚNÍ 2018 pro U-13 a U15

Příspěvky

Report ze soustředění 2018

5. 8. 2018

SOUSTŘEDĚNÍ 2018 pro kategorie hráček U-13 a U-15

Sepsat všechny poznatky z pětidenní akce do jednoho článku nejde, ale pokusím se alespoň shrnout nejpodstatnější  momenty.  Předem bych chtěl velmi poděkovat všem holkám, které se soustředění  zúčastnili, že vydržely všechny obtíže a problémy, jelikož to letos vzhledem k velmi horkému počasí nebylo vůbec snadné. Všechny holky si zaslouží velkou pochvalu zato, že zvládly všechny tréninkové jednotky a makaly v tak těžkých teplotních podmínkách. Poznámku zaslouží i zlepšení stravování, nezaznamenal jsem žádné remcání a skoro u všech prázdné talíře byly důkazem, že holkám i nám chutnalo. J

Neděli jsme začali příjezdem, ubytováním a první trénink byl naplánován na odpolední hodiny na venkovním atletickém ovále, kde jsme před tribunami našli kousek stínu. Po krátkém rozcvičení jsme se seznámili při hře „potlouk“. V podstatě každý naložil pěnovkou dalšímu hráči co chtěl ( viz. Foto). Pak následovaly lehké atletické a gymnastické cviky, které opět ukázaly jak na tom hráči  i hráčky jsou po stránce motoriky J . Ve večerním tréninku jsme již najížděly na cvičení s míčem, které bylo cílem letošního soustředění. Kdo měl možnost a chtěl, mohl na stránkách Jiskry Kyjov, tréninky v hale sledovat online.

Po stanovení časů stravování jsem najeli na pevný časový harmonogram tréninků a odpočinků, který před obědem doplňovala návštěva koupaliště. Nejméně oblíbené byly zcela jistě ranní tréninky, na druhou stranu, přes lehké posilování a drily jsme se drželi na čerstvém ranním vzduchu ve stínu a tréninky tak byly lépe zvládatelné než ty odpolední a večerní ve vyhřáté hale. Halu jsme však potřebovali, jelikož ve cvičení jsme hodně driblovali a zakončovali na vysoké koše, na které již budou letos U-13 hrát.  V pondělí odpoledne přišlo první zranění - Šimon si sedřel koleno :) . Další zdravotní potíže  a patálie přicházely postupně a zde by mohla pokračovat Kája H. Ale i Kája přežila, jak jsem ji sledoval, tak na všech trénincích byla až extrémně nahecovaná, všem dodávala energii ze svého a jí samotné to moc nepomáhalo. A tak to pokračovalo dál a dál. Středeční ráno měly holky zpestřené makačkou v kruhovém tréninku, který připravila má žena. Trénink můžete vidět na fotkách, video snad také bude – i přes ty úsměvy pro fotografa to byla fakt makačka. Středu večer bych zrušil. Osobně nemám rád konfrontaci při hře kluci/holky. Dopadlo to tak jak jsem přesně očekával. Nadletěl jeden kotník, pak zuby/rovnátka, nespočet nefér úderů a jeden astmatický záchvat. V jeden moment se toho sešlo tolik, co za všechny předešlé dny dohromady. Následující den po tréninkové stránce proběhl v pohodě, některé holky však už tr. vynechávali buďto částečně nebo úplně, dostavila se únava i bolesti různých částí těla, ale pokračovalo se dál. Stopka však znamenala po neshodě s trenérkou chlapců při přípravě snídaní a druhých večeří pro kluky. Hlady však kluci netrpěly, vypořádaly se s tím posvém a večer na závěrečné akci byla část chlapců v plné kondici. Páteční ráno holky zakončily opět tréninkem s manželkou, která jim připravila hodně silovou Tabatu, nezapomněli však ani na pořádné vystrečování a uvolnění. ( Jinak naši mámu bolí břicho ještě teď :) ) Závěr soustředění pak holky věnovaly Adélce, které oslavila narozeniny stejně jako ve středu Nelča. Nový pokřik, který je rovněž i na videu dokazuje, že holky se na letošní sezónu těší a rády ho všem předvedou.

Ještě jednou všem holkám děkuji zato, jak to letos zvládly a byly tak úžasné :) . Všechny pozdravuje Šimon a příště chce jet zase  :) tr. R.  (fota doplňuji na rajce.net - romanbasket; www.romanbasket.rajce.idnes.cz ) Videa jsou zatím umístěna jen na mém FB - Roman Ratajský - tak mrkněte na kruháček, posilování, basket a blbinky.  

 
Celý příspěvek

Přehled denního programu na soustředění

27. 7. 2018

Přehled denního programu :

 

Budíček :  7:00 hod.

Snídaně : 7:30 hod.

I. Trénink : 9:00 hod. (podle počasí / horka – 8:30 hod.) – venku / převážně kondiční tr.+ překvapení v podobě posil. cvičení Tabata/kruhový tr.  

Bazén : 10:45 – 12:15 hod.

Oběd :    13:00 hod.

II. Trénink : 15:30 hod. – hala/herní tr.

Večeře :    18:00  hod. ? ( čas večeře ještě není stanoven, od toho se bude odvíjet i další program) 

II. Trénink : 19:30 hod.  ? – hala/herní tr.

II. Večeře   : 21:00 hod. ?

Večerka : cca 22:00 hod. vyčurat, vyčistit zuby a kecat na pokojích až do půlnoci

 
Celý příspěvek

Jídelníček k soustředění

26. 7. 2018

Jídelníček soustředění 29. 7. – 3. 8. 2018

Neděle :  Večeře : Kuřecí řízek smažený, bramborová kaše

Pondělí : Oběd : Hovězí polévka s masem a nudlemi, Sekaná pečeně, rajská omáčka, knedlík

                Večeře : Zapékané FRANCOUZSKÉ brambory, okurek

Úterý : Oběd : Selská polévka, Kuřecí stehno pečené, dušená rýže

          Večeře : Smažený sýr, brambor vařený, tatarská omáčka

Středa :  Oběd : Čočková polévka, BOLOŇSKÉ špagety s kuřecím masem

            Večeře : Palačinky s marmeládou, šlehačkou a ovocem

Čtvrtek :  Oběd : Brokolicová polévka s osmaženým chlebem, Hamburská vepřová kýta, knedlík

              Večeře : Zapečená kuřecí prsa se šunkou a sýrem, brambor vařený

Pátek :     Oběd : Gulášová polévka, Kuřecí nudličky na másle se šunkou, dušená rýže

 
Celý příspěvek

Bezinfekčnost

11. 7. 2018

 

Prohlášení rodičů o zdravotním stavu dítěte před odjezdem na soustředění
 
Prohlášení rodičů: potvrzujeme že…………………………………je zdráv(a)          a nebyl(a)v poslední době v kontaktu s infekčním onemocněním.
 
Prohlašuji, že naše dítě dovede - nedovede dobře plavat.
Upozorňuji, že naše dítě……………………………………………………………
.………………………………………………………………………………...…………………………………………………………………………...
(Vypište případné alergie, užívání léků, apod.)
 
Datum………………                       Podpis rodičů………………….
 
 
Prohlášení rodičů musí být vystaveno max. 2 dny před odjezdem dítěte na soustředění. Není potřeba potvrzení lékaře.
Tento vyplněný list odevzdejte trenérovi.
 
Celý příspěvek

INFO K SOUSTŘEDĚNÍ

11. 7. 2018

PRO OTEVŘENÍ KLIKNĚTE NA ZÁLOŽKU -  CELÝ PŘÍSPĚVEK 

 
Celý příspěvek

SOUSTŘUDĚNÍ 2018 pro U-13 a U-15

11. 3. 2018

SOUSTŘEDĚNÍ  U-13 a U-15 - KYJOV

Pro hráčky družstva U-13 a U-15 se bude letošní soustředění konat opět v Kyjově a to v termínu od neděle 29.7.2018 do pátku 3.8.2018. Cena soustředění 2.000,-Kč.

Zálohu ve výši 1.000,-Kč má většina hráček uhrazenou, některé již i celé soustředění. Pro ostatní bude doplatek možno uhradit na trénincích ve dnech 23-25-27.7. na kterých doladíme poslední informace. Po úhradě celé částky za soustředění, bude vystaven příjmový doklad o platbě. 

Jídelníček se vytváří, nově budeme chodit na jídlo na náměstí - je to o pár kroků dál, ale zato kolem obchodů a zmrzliny :)  

 
Celý příspěvek